Mindentől free vegánpali - Pethő Rékától

Mindentől free vegánpali - Pethő Rékától
Amikor vega lettem, akkor találtam ezt a palacsinta receptet, azóta nem sütöm máshogy !!
Hozzávalók: 250ml savas víz
200 ml mandulatej
1 ek almaecet
3 ek olívaolaj(jó a sima is semmit nem változtat az ízén)
1 tk só
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 lenmagtojás (1 csapott ek lenmagliszt + 3 ek víz, minden db tojás helyettesítéséhez 1 ek lenmagliszt+ 2ek víz kell, ez fontos, ha többszörös adagra van szükség)
100 g hajdinaliszt
100 g barna rizsliszt
100 g mandulaliszt

Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekeverjük egy nagy tálban, majd hagyjuk állni 2-3 percet, vagy egy barátok köztnyit.
Elő kell melegíteni a palacsinta sütőt, egy kis adag tésztát csorgatunk a serpenyő közepére és a kanál segítségével egy icipicit kilapítjuk, nem fog körbe forogni a tészta, mint a rendesnél.Azért jó ezt kanállal csinálni, mert így könnyebb egyenletesen eloszlatni.
Ha már megszilárdult,
ez onnan látszik, hogy elvesztette a csillogását a tésztakorong széle, akkor egy erre való szilikonkanlapáttal vagy egyéb eszközzel alányúlunk és óvatosan megfordítjuk.
Átsütjük a palacsinta másik felét is, kb. 1-3 perc alatt meg is van.
Fahéj, kakaó, nagyilekvárja bele, és jó étvágyat ?

Küldd be Te is a recepted és nyerd meg a páros belépődet a Fővárosi Palacsintafesztiválra. www.palafeszt.hu ;)

A kép csak illusztráció!

Részeg palacsinta a Fővárosi Palacsinta Fesztiválon

Részeg palacsinta a Fővárosi Palacsinta Fesztiválon

Részeg palacsinta a Fővárosi Palacsinta Fesztiválon! Hogy pontosan mi is lesz ez az ügyességi játék? Hogy jön össze a részegség és a Palacsinta?

Bővebben

Vedd meg most az 500 db kedvezményes elővételes jegy egyikét a Fővárosi Palacsinta Fesztiválra!

Vedd meg most az 500 db kedvezményes elővételes jegy egyikét a Fővárosi Palacsinta Fesztiválra!

Kattints az Online jegyvásárlásra és vedd meg most az 500 db kedvezményes jegy egyikét sorban állás nélkül bankkártyával percek alatt, és ugye ráadásul kedvezményesen!

Bővebben

A palacsinta története

A palacsinta története

A palacsinta eredete a római korból származik, neve latinul placenta volt. A lepényszerű tésztát kerek kövön vagy a legendárium szerint bronzpajzson sütötték. Azonban tudni kell a pajzsos sütésről, hogy a római legionáriusok pajzsa a Scutum valójában fából készült, akárcsak a Clipeus, vagyis megkérdőjelezhető ennek igazságalapja.

Bővebben

Fővárosi Palacsinta Fesztivál Szeptember 23.-án!

Fővárosi Palacsinta Fesztivál Szeptember 23.-án!

Óriási érdeklődés övezi az év legnagyobb és legizgalmasabb gasztro fesztiválját, a szeptember 23.-án Budapest szívében megrendezésre kerülő Fővárosi Palacsinta Fesztivált!

Eddig több mint 40.000 ember jelezte a facebookon az érdeklődését a fesztivál iránt, ez is mutatja, hogy mennyire népszerű ez az édesség a magyarok körében.

Bővebben

Készítette: www.KarikuszDesign.hu | Szerverhosting Partnerünk: EZit.hu Minden jog fentartva : Palafeszt.hu 2017